Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

3x naklíčená semena Palma Sabal palmetto | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

3x naklíčená semena Palma Sabal palmetto

Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3x naklíčená semena

 

 

Popis

Sabal palmetto je atraktivní, nenáročná palma pocházející z Karibské oblasti. Listy na kmeni vyrůstají křížem, proto mladé palmy mají na sobě dekorativní, zkřížený vzor ze starých řapíků. Starší palmy pozůstatky řapíků ztrácejí a nesou korunu na štíhlém, hladkém, šedém nebo hnědém kmeni. Korunu ve vrcholu palmy tvoří velké, vějířovitě zpeřené listy o délce až 3 metry. Listy mohou být jasně zelené, modrozelené, ale i žlutozelené, mezi nimiž se sklánějí směrem dolů až 2,5 m dlouhá krémově zabarvená květenství. Květy se mění na malé černé plody s jediným semenem.

 

Výška rostliny

Rostlina dosahuje výšky 15 - 20 m.

 

Nároky

Umístění rostliny by mělo být na slunném stanovišti, nebo v polostínu V letním období je důležitá pravidelná zálivka, jedenkrát za tři týdny s použitím kapalného hnojiva, ke konci léta hnojivo s vyšším obsahem draslíku z důvodu dostatečného vyzrání rostlinných pletiv a tím i zvýšení mrazuvzdornosti rostliny. Mrazuvzdornost palmy je -13 °C, listy omrzají už při -8 °C. Při pěstování venku, je třeba zajistit rostlině takový kryt, aby v něm nebylo méně než -5 °C. Častěji se pěstuje v nádobě jako přenosná rostlina, kdy ji přezimujeme v teplotě okolo 10 °C s minimální zálivkou.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist