Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Eulychnia breviflora Balení obsahuje 15 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Eulychnia breviflora Balení obsahuje 15 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
68
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 15 semen

 

Popis

Eulychnia breviflora zajímavý druh tzv. „stromového“ kaktusu, ve volné přírodě rozšířen na pobřeží pouště Atacama v Chille. Kaktus je šedozelený, velmi rozvětvený už od spodní části, má mnoho žeber s charakteristickými bílými chomáčky, připomínající vlnu, z nichž rostou dlouhé, centrálními trny. V přírodě žijící rostliny mohou mít délku centrálních trnů až 20 cm. Radiální trny bývají okolo 2 cm dlouhé. Trny jsou nahnědlé, s věkem se stávají šedivými. Krásný květ zvonkovitého tvaru, bílé až narůžovělé barvy se mění na šťavnaté, jedlé plody.

 

Výška

Rostlina dosahuje výšky 3-7 m.

 

Květ a plod

Kvete celé léto zvonkovitým květem bílé až narůžovělé barvy, který se mění na kulovitý, masitý, šťavnatý, jedlý plod o velikosti 5-8 cm v průměru.

 

Nároky

Pro pěstování použijeme substrát na kaktusy a zajistíme dobrou drenáž. Rostlinu umístíme na slunečné místo. Zaléváme pravidelně, ale mezi zaléváním necháme vyschnout. Doporučujeme přesadit každé dva roky, nemusí být větší nutně větší nádoba, ale je dobré vyměnit zeminu. Po přesazení alespoň týden nezalévejte. V létě můžeme letnit rostlinu venku. Mrazuvzdornost Eulychnia breviflora je 0 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 -30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist