Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Corryocactus brevistylus Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Corryocactus brevistylus Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
51
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

Popis

Corryocactus brevistylus pocházející z jižního Peru je velmi zajímavý, robustní kaktus větvený už od nejnižší části stonku, jednotlivé větve jsou článkované a mají 6 – 9 žeber. Trny jsou do 15 cm dlouhé, kvete žlutými, vonnými květy a má výtečně jemně kyselé poldy, ze kterých se i vyrábí džusy a alkoholické nápoje. Šťáva se používá jako prevence proti gastritidě a onemocnění jater, má antioxidační vlastnosti, kůra kaktusu je také využíván k výrobě šamponu, protože podporuje růst vlasů. V našich podmínkách se jedná o interiérovou rostlinu.

 

Výška

Výška rostliny se pohybuje v rozmezí 2-5 m

 

Květ

Kvete žlutými květy 8 -11 cm velkými, plodem jsou kulaté, šťavnaté žlutozelené bobule, přibližně 12 cm v průměru s četnými trny, jemně kyselé chuti, ze kterých se vyrábí džusy a alkoholické nápoje.

 

Nároky

Tento kaktus není mrazuvzdorný, krátkodobě může snést teplotu -2°C . Ke svému životu potřebuje suchá písčitá půda, slunečné místo, a mírnou pravidelnou zálivku i v zimě.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 -30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist