Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Bazalka Mammuth Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Bazalka Mammuth Balení obsahuje 200 semen

Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
28
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Bazalka Mammuth (Ocimum basilicum) je velmi oblíbená bylina výnosné odrůdy pocházející z Indie s výrazným specifickým aroma. Tato rostlina, vysoká asi 50 cm, je charakteristická hojným počtem listů a její list je největší ze všech odrůd bazalek. Bazalka pro své vlastnosti najde uplatnění hlavně v kuchyni, kde se používá jak čerstvá tak i sušená.

 

Léčivé účinky

Bazalka má velmi pozitivní vliv na zažívání, stres, nespavost a má také mírně desinfekční účinky. Její léčivé účinky mají vliv na křeče a bolesti břicha

 

Nároky

Pěstování bazalky není nijak náročné. Lze ji pěstovat buď ve větším květináči, nebo od jara do podzimu na zahradě. Bazalka by měla být umístěna na slunném stanovišti.

 

Výsev a klíčení

Semena vysévejte od března až do dubna do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch substrátu. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25 °C. Vlhkost zajišťujte rosením povrchu substrátu. Doba klíčení se pohybuje mezi 15 - 20 dny. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů vždy po 3 - 5 malých rostlinkách. Na předem zvolené stanoviště rostliny vysazujte v květnu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist