Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev muškátová Butternut (Liscia) Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev muškátová Butternut (Liscia) Balení obsahuje 7 semen

Číslo výrobku:
3-0679-90169-01
Naše cena s DPH:
21 Kč
Naše cena bez DPH:
18,26 Kč
Cena v cizí měně:
0,91 Euro
Množství:
38
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Tykev muškátová Butternut (Liscia) (Cucurbita moschata Duch. ex Poir) je neobvyklá, zajímavá, velmi raná, plazivá odrůda, s mohutnými výhony, rozložitými listy a silnými úponky. Tato tykev tvoří hruškovité, podlouhlé plody dozrávající ze zelené do krémové barvy s máslově-ořechovou chutí. Zralá dužnina je nejdříve krémově bílá až světle žlutá hodící se pro přímý konzum, nebo k přípravě salátů, později se mění na jasně oranžovou vhodnou ke konzervovaní a dalšímu zpracování. Tato tykev obsahuje jen malé množství semen. Plody uložené v suchu je možné i skladovat. Tykev je zelenina bohatá na vitamíny (C, A, E) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík, zinek).

 

Plod

Plodem jsou tykve přibližně 15×30 až 50 cm velké, hruškovitého tvaru. Sklizeň obvykle probíhá v červenci až září.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května do hnízd po 2 až 3 semenech. Vzdálenost hnízd by měla být cca 1,5 m. Při předpěstování sazenic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist