Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Šťovík zahradní Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Šťovík zahradní Balení obsahuje 100 semen

Naše cena s DPH:
9 Kč
Naše cena bez DPH:
7,83 Kč
Cena v cizí měně:
0,39 Euro
Množství:
88
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Šťovík zahradní (Rumex acetosa) je nenáročná trvalá bylina, vhodná pro podzimní přezimování. Vyznačuje se vzpřímenou lodyhou s podlouhlými listy u země dlouze řapíkatými, v horní části krátce řapíkatými. Květy jsou malé, uspořádány v latách. Kvete od května do července. Sklízíme mladé listy, které mají nejjemnější chuť, od dubna do května. Pro prodloužení sklizně včas vylamuje květní stonky, tím podpoříme růst nových listů. Listy šťovíku obsahují velké množství vitamínů A, C, bílkovin a minerálních látek (železo, mangan, draslík, křemík). Působí příznivě na vyprazdňování střev, ovlivňuje krvetvorbu. Je vhodný na přípravu do polévek, do čerstvých zeleninových  salátů, pomazánek, k rožněnému masu.

 

Nároky

Šťovík je na pěstování nenáročná rostlina. Má rád slunné stanoviště, vlhčí dobře prohnojené půdy, přiměřenou zálivku. Lze ho pěstovat i na mírně zastíněných místech.

 

Výsev

Šťovík je vhodný k podzimnímu přezimování, semena vyséváme od srpna do září 2 – 3 cm pod povrch. Na jaře po vzejití rostlinek vyjednotíme na vzdálenost mezi řádky cca 30 - 40 cm, v řádku od sebe 25 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist