Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Zelí hlávkové Pourovo polopozdní Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Zelí hlávkové Pourovo polopozdní Balení obsahuje 100 semen

Číslo výrobku:
8-0679-90112-01
Naše cena s DPH:
13 Kč
Naše cena bez DPH:
11,30 Kč
Cena v cizí měně:
0,56 Euro
Množství:
34
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Zelí hlávkové Pourovo polopozdní (Brassica oleracea) je polopozdní hojně plodící odrůda vhodná pro polní pěstování a především pro kruhárenské použití. Vyznačuje se dobře uzavřenou pevnou hlávkou, která je lesklá, velká, ploše kulovitá, světle zelené barvy bez ojínění. Po rozkrojení je bělavá. Vegetační období je 160 - 190 dní. Rostlina obsahuje především vitamín C a vitamíny skupiny B, je bohatá na vlákninu. Z minerálních látek můžeme jmenovat fosfor, vápník, hořčík a síru. Působí příznivě na zažívání, imunitní systém a dobře pročistí organismus. Hlávkové zelí má výbornou chuť, používáme jej k přímému konzumu jak syrové, nakládané, tak i po tepelné úpravě. U této odrůdy sklízíme v měsíci říjnu až listopadu hlávky, které váží i přes 10 kg.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme na středních až těžkých, propustných a dobře vyhnojených půdách pod dostatečnou závlahou.

 

Výsev a klíčení

Hlávkové zelí se pěstuje ze semen, která vyséváme od dubna do nádoby s propustným substrátem 1cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25 °C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme v dubnu do řádků vzdálených cca 60 cm. Tuto odrůdu můžeme vysévat i přímo na záhon od dubna cca 2 cm pod povrch, po vzejití rostlinek vyjednotíme do sponu 60 x 60 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist