Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Zelí hlávkové rané Zora Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Zelí hlávkové rané Zora Balení obsahuje 100 semen

Zelí hlávkové rané Zora

Zelí hlávkové rané Zora

Číslo výrobku:
7-0679-90114-01
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
29
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Zelí hlávkové Zora (Brassica oleracea) je raná hojně plodící odrůda vhodná pro polní pěstování. Vyznačuje se dobře uzavřenou hlávkou, která je skoro kulovitá, křehká a lesklá, světle zelené barvy. Po rozkrojení je zbarvena žlutě, okraje jsou lehce nazelenalé, vnitřní košťál je středně vysoký. Vegetační období je 115 – 120 dní. Rostlina obsahuje především vitamín C a vitamíny skupiny B, je bohatá na vlákninu. Z minerálních látek můžeme jmenovat fosfor, vápník, hořčík a síru. Působí příznivě na zažívání, imunitní systém a dobře pročistí organismus. Hlávkové zelí má výbornou chuť, používáme jej k přímému konzumu jak syrové, tak i po tepelné úpravě. Tato odrůda je tolerantní k vybíhání do květu, sklízíme v měsíci červnu hlávky, které váží cca 500 – 800 g, při přezimování může hlávka praskat.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme na středních až těžkých, propustných a dobře vyhnojených půdách pod dostatečnou závlahou.

 

Výsev a klíčení

Hlávkové zelí se pěstuje ze semen, která vyséváme od února do března do nádoby s propustným substrátem 0,5 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25 °C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme v dubnu do řádků vzdálených cca 50 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist