Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev Kveta Balení obsahuje 6 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev Kveta Balení obsahuje 6 semen

Kveta

Kveta

 
 
Číslo výrobku:
1-0679-90165-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
43
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 6 semen

 

Popis

Tykev Kveta (Cucurbita) je keříčková, lahůdková odrůda vyznačující se válcovitými až kyjovitými plody se zelenkavou, bíložlutou až po krémově žlutou až žlutou barvou, dužina je hustá, šťavnatá žlutobílé barvy. Plody dorůstají váhy 1,5 kg. Vegetační doba je 70 dnů.  Dýně je vhodné sklízet, když zasychá stopka, průběžně od července do září. Tykev je zelenina bohatá na vitamíny (C, A, E) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík, zinek).

Mají všestranné uplatnění v teplé kuchyni i k vyřezávání dekorací a jejich pěstování se rozhodně vyplatí. Lze je použít např. na smažení, fritování, zapékání, na nadívání,  přípravu polévek. Plody Kveta můžeme upravovat např. na tykvové zelí.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května  do hnízd po 2 až 3 semenech. Vzdálenost hnízd by měla být cca 1,5 m. Při předpěstování sazenic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist