Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Salát listový Karminova Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Salát listový Karminova Balení obsahuje 300 semen

Karminova

Karminova

Číslo výrobku:
3-0679-90222-01
Naše cena s DPH:
16 Kč
Naše cena bez DPH:
13,91 Kč
Cena v cizí měně:
0,69 Euro
Množství:
33
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

 

Popis

Salát listový Karminova (Lactuca sativa) je raná odrůda salátu, kterou lze pěstovat v jarních, letních i podzimních měsících, jak z výsadby, tak i z přímých výsevů. Tato odrůda salátu se vyznačuje seskupením tenkých tmavě červených listů, které jsou jemně zkadeřené. Karminova je odolná proti vybíhání do květu.

Salát je svěží křehká zelenina bohatá na vitamíny A, B, C a D a stopové prvky (draslík, vápník, železo). Je vhodný jako samostatná příloha k pokrmům, nebo k přípravě čerstvých zeleninových salátů.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a přiměřenou pravidelnou zálivku. Na zeminu je nenáročná, preferuje půdy dobře odvodněné a bohaté na organické látky.

 

Výsev a klíčení

Salát vyséváme postupně, má velmi krátkou vegetační dobu 8 – 10 týdnů, z toho se 4 – 6 týdnů předpěstovává sadba. K rychlení probíhajícímu nejlépe při teplotě 20 °C vyséváme salát od února. Následně přesazujeme do sadbovačů. Předpěstovanou sadbu vysazujeme od dubna. Osivo lze vysévat od března do července a vysazuje se do řádků vzdálených od sebe cca 30 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist