Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Pór pravý Elefant Balení obsahuje 200 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Pór pravý Elefant Balení obsahuje 200 semen

Číslo výrobku:
6-0679-90210-01
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
36
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

Popis

Pór pravý Elefant (Allium porrum) je podzimní rychle rostoucí odrůda s vegetační dobou cca 180 – 200 dní. Původem je z Asie. Rostlina je bohatá na vitamíny skupiny B, C, E a karoten, vlákninu, minerální látky draslík, železo, mangan, selen, vápník a fosfor. Vzhledem k obsaženým sirným silicím podporuje trávení i chuť k jídlu, má protibakteriální, protivirové i protikvasinkové účinky, působí příznivě na cévní soustavu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Konzumní vybělená část u odrůdy Elefant je pevná, okrouhlá, zhruba 3 – 6 cm široká, dlouhá cca 10 cm a můžeme ji prodloužit přihrnutím půdy ke stvolu. Nad cibulovitou podzemní pasáží se vytváří bohatá růžice plochých, ojíněných listů tmavozelené barvy, rostlina je cca 65 – 85 cm vysoká. Pór lze použít jak k přímému konzumu, do čerstvých zeleninových salátů, tak i na běžné vaření. Sklízíme postupně od října až do jarních měsíců následujícího roku.

 

Nároky

Rostlina je na pěstování nenáročná, nevadí ji ani chladnější podnebí. Má ráda lehčí, hluboké, hlinitopísčité půdy zásobené živinami a humusem. Vyžaduje pravidelnou zálivku, především v počátcích růstu. Tato odrůda je mrazuvzdorná do -15 °C.

 

Výsev a klíčení

Pór pěstujeme ze semen, která vyséváme od března do dubna 2 – 3 cm pod povrch, později (květen, červen) sazenice vyjednotíme na vzdálenost v řádku cca 10 – 15 cm, vzdálenost mezi řádky je 50 cm. Pór si můžeme i předpěstovat, od února vyséváme semena do nádoby s propustným substrátem, sazenice o síle stébla vysazujeme do cca 10 cm hlubokých rýh. Rostliny postupně přihrnujeme.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist