Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mrkev Karotina Balení obsahuje 1000 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Mrkev Karotina Balení obsahuje 1000 semen

Číslo výrobku:
2-0679-90095-01
Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
9
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

 

 

Popis

Mrkev Karotina (Daucus carota) je velmi kvalitní poloraná odrůda mrkve, vegetační doba je cca 100 - 120 dní. Rostlina obsahuje především provitamín A, dále vitamíny skupiny B, C. Je zdrojem vlákniny, antioxidantů a minerálních látek. Působí příznivě při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, ischemické chorobě srdeční, šerosleposti, má močopudné a projímavé účinky. Odrůda Karotina vytváří mírně kónický a tupě zakončený kořen, který má hladký povrch a intenzivní zabarvení. Dužina i dřeňová část je oranžově červená, jemné chuti. Kořen je velmi odolný k praskání a zelenání kořenových hlav. Odrůda je odolná k vybíhání do květu. Mrkev je vhodná pro přímý konzum i krátkodobé skladování. Sklízíme od července do října.

 

Nároky

Mrkev vyžaduje lehčí až střední, dostatečně hlubokou a dobře zpracovanou půdu. Na mělké nebo na podzim nedostatečně prokypřené půdy reaguje mrkev nevzhlednými, často rozvětvenými kořeny. Kvalitní kořeny získáme pěstováním na hrůbcích nebo v hluboce prokypřených půdách. Nesnáší čerstvé organické hnojení, pěstuje se převážně v druhé trati. Podle použití mrkve a požadované doby sklizně volíme odrůdy i termíny setí.

 

Výsev a klíčení

Výsev lze provádět nahusto do řádků od března do července 2 – 3 cm pod povrch. Vzdálenost mezi řádky 25 – 30 cm. Později vyjednotíme na vzdálenost v řádku 5 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist