Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kedluben Luna Balení obsahuje 50 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kedluben Luna Balení obsahuje 50 semen

Číslo výrobku:
1-0679-90078-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
6
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 50 semen

 

Popis

Kedluben Luna (Brassica oleracea) je velmi raná, bílá odrůda, která tvoří kulovité bulvy. Rostlina obsahuje vysoký obsah vitamínů B, C a E, je bohatá na vlákninu. Z minerálních látek můžeme jmenovat draslík, vápník, selen, zinek a železo. Působí příznivě na zažívání (podporuje tvorbu žluči), cévy, imunitní systém a dobře pročistí organismus, likviduje nežádoucí bakterie střevní flóry, podporuje krvetvorbu. Kedluben má nasládlou chuť, používáme ji k přímému konzumu za syrova, můžeme ho i kulinářsky zpracovávat na spoustu způsobů. Tato odrůda je velmi odolná proti vybíhání do květu, dřevnatění i praskání bulev, je určena pro rychlení a pro celoroční polní pěstování. Vegetační doba od výsadby do sklizně je 75 - 80 dní.

 

Nároky

Rostlinu preferuje záhřevnou hlinitou nebo hlinitopísčitou půdu, s dostatečným obsahem humusu a dostatkem přístupných živin. Stanoviště by mělo mít vlhčí klima.

Při jarním pěstování vyžaduje pravidelnou zálivku.

 

Výsev a klíčení

Kedluben se pěstuje ze semen, která vyséváme od ledna do července do nádoby s propustným substrátem 0,5 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25°C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme do skleníků či pařenišť do řádků vzdálených cca 25 cm. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist