Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kapusta růžičková Groninger Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kapusta růžičková Groninger Balení obsahuje 100 semen

Groninger

Groninger

 
 
Číslo výrobku:
3-0679-90202-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
18
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

Popis

Kapusta růžičková Groninger (Brassica oleracea) je poloraná odrůda. Rostlina je středně vysoká, silně olistěná s mohutnou vrcholovou růžicí. Růžičky jsou velmi pevné, na řezu žluté, s delším a silnějším vnitřním košťálem, zelené až tmavě zelené listy na povrchu dobře chrání růžičky před mrazem. Pro stejnoměrný vývoj růžiček se doporučuje odstranění růstového vrcholu (ulomením) koncem srpna až v září. Kapusta růžičková obsahuje především vitamín C, B1, B2, E a A. Z minerálních látek můžeme jmenovat draslík, fosfor, vápník, hořčík a síru. Působí příznivě na naši duševní svěžest a odolnost proti stresu, podporuje odvodnění, detoxikaci a správné trávení, čistí střeva a působí preventivně proti zácpě. Má jemnou, příjemnou chuť, ta se zlepší, jestliže růžičky přešel mráz. Používáme ji k přímému konzumu po tepelné úpravě i k mražení. Tato odrůda bez poškození snáší i silnější mrazy (-17°C), sklízíme jednorázově nebo i postupně od října po celou zimu až do dubna příštího roku. Vegetační doba od výsevu do sklizně je 187 dní.

 

Nároky

Rostlina má ráda stanoviště chráněné před větrem, pěstujeme ji na středně těžkých, hlinitých, humózních a dobře vyhnojených půdách pod dostatečnou závlahou, zvláště koncem léta, v době tvorby růžiček.

 

Výsev a klíčení

Kapusta se pěstuje ze semen, která vyséváme od března do dubna do nádoby s propustným substrátem 0,5 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25°C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme v polovině června do řádků vzdálených cca 60 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist