Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kapusta hlávková Vertus 2 Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kapusta hlávková Vertus 2 Balení obsahuje 100 semen

Číslo výrobku:
3-0679-90201-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
42
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

  

Popis

Kapusta hlávková Vertus 2 (Brassica oleracea) je pozdní výnosná odrůda pro podzimní sklizeň, středního vzrůstu, rozložitější, hlávka je ploše kulovitá, pevná, tmavě zelené barvy s velmi silným modravým ojíněním, na řezu je bílá až žlutá, středně hustá, s vnitřním košťálem do dvou třetin. Rostlina obsahuje především vitamín C, je bohatá na vlákninu. Z minerálních látek můžeme jmenovat draslík, fosfor, vápník, hořčík a sodík. Působí příznivě na zažívání, cévy, imunitní systém, snižuje hladinu cholesterolu a dobře pročistí organismus. Kapusta má výbornou chuť, používáme ji k přímému konzumu po tepelné úpravě, i k mražení. Tato odrůda je tolerantní k poškození mšicemi, sklízíme hlávky, které váží cca 1,2 kg, lze je skladovat do konce ledna.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme na středních až těžkých, propustných a dobře vyhnojených půdách pod dostatečnou závlahou.

 

Výsev a klíčení

Kapusta se pěstuje ze semen, která vyséváme od února do března do nádoby s propustným substrátem 0,5 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25 °C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme v dubnu do řádků vzdálených cca 50 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist