Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Celer bulvový Maxim Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Celer bulvový Maxim Balení obsahuje 200 semen

Celer bulvový Maxim

Celer bulvový Maxim

Číslo výrobku:
8-0679-90227-01
Naše cena s DPH:
12 Kč
Naše cena bez DPH:
10,44 Kč
Cena v cizí měně:
0,52 Euro
Množství:
35
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

  

Popis

Celer bulvový (Apium graveolens) odrůda Maxim je pozdní rostlina. Pěstuje se jako kořenová zelenina. Původem je z jižní Evropy, Egypta. Celer obsahuje bílkoviny, vitamíny B1, B2, PP, C, z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor. Maxim je odrůda bujného vzrůstu s hladkými smetanově bílými bulvami. Vegetační doba je 145 dnů. Tato odrůda je značně odolná k vybíhání do květu a k septorióze, je dobře skladovatelná a vhodná i pro průmyslové zpracování. Průměrná hmotnost bulvy je 540 g. Celer se spolu s mrkví a petrželí přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k přípravě vařeného nebo syrového salátu.

Bulvy sklízíme s příchodem prvních mrazíků, od poloviny září a v říjnu.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje hlinité, středně těžké půdy s vysokým obsahem organické hmoty a dobrou zásobou vápníku. Důležitá je zálivka při výsadbě a v druhé polovině vegetace při narůstání bulvy, zaléváme méně často většími dávkami vody.

 

Výsev a klíčení

Celer pěstujeme ze semen, která vyséváme od února do března do nádoby s propustným substrátem 0,1 cm pod povrch. Semena klíčí při teplotě okolo 15 - 20 °C, doba klíčení se pohybuje mezi 2 - 3 týdny. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů, je vhodné 2 krát přepichovat. Malé sazenice vysazujeme v polovině května (po zmrzlých mužích) do řádků vzdálených 50 cm. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist