Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Třezalka tečkovaná Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Třezalka tečkovaná Balení obsahuje 200 semen

Třezalka tečkovaná

Třezalka tečkovaná

 
 
Naše cena s DPH:
11 Kč
Naše cena bez DPH:
9,57 Kč
Cena v cizí měně:
0,47 Euro
Množství:
54
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum) je vytrvalá bylina, která dorůstá do výšky 30 – 100 cm. Pochází ze Středomoří. Listy jsou vstřícné, celokrajné, přisedlé, podlouhle vejčité až kopinaté. Lodyha je dvouhranná, lysá, větvená. Květy jsou žluté barvy v bohatých latách, při vrcholku žláznatě tečkované. Třezalka kvete od května do září. Má rozsáhlé využití, především uklidňující účinky, potlačuje stres, úzkost, depresi, pomáhá s nespavostí. Je účinná na kožní onemocnění, ekzémy, popáleniny. Působí antibioticky, čistí krev, má protizánětlivé účinky, velmi příznivě působí při roztroušené skleróze. Kvůli silným účinkům, není vhodná pro osoby s nízkým tlakem, cukrovkou a zhoubným onemocněním.

Sklízíme nať v období květu druhým rokem po výsadbě, seřezáváme pouze horní část s květy cca 20 – 30 cm. Sušíme ve slabé vrstvě nebo ve svazečcích ve stínu.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme na slunném stanovišti, daří se jí v dobře propustných půdách s dostatkem vápníku. Zaléváme jen v suchém období.

 

Výsev a klíčení

Třezalka se pěstuje ze semen, která vyséváme od února do dubna do nádoby na povrch propustného substrátu. Semena klíčí při teplotě okolo 20 – 25 °C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů. Malé sazenice vysazujeme počátkem května do řádků vzdálených 30 cm. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist