Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Yucca whippleije Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Yucca whippleije Balení obsahuje 8 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Yucca whippleije vytrvalá rostlina vzdáleně připomínající palmy, původem je z jižní Kalifornie. Listy jsou modrošedozelené mečovité, tuhé, na okraji jemně zubaté a na vrcholu špičaté. Dorůstají do délky 20 – 90 cm a široké jsou jen cca 2 cm. Vytvářejí kompaktní přízemní růžice, které jsou jednotlivé nebo vyrůstají ve skupinách. V jarním měsících rostlina kvete v květenstvích, hroznech nebo latách, na přímém stvolu, který může být vysoký 1 – 3 m, květy jsou většinou bílé až krémové barvy, někdy se zelenavým či purpurovým nádechem. Rostlina je mrazuvzdorná při dodržení suchých podmínek od -8 až -12 °C.

 

Nároky

Rostlina preferuje slunná stanoviště, dobře snáší i extrémní sucho. Prospívá v jílovitých půdách

 

Výsev a klíčení

Rostlinu pěstujeme ze semen, výsev v interiéru můžeme provádět v každém ročním období. Semena necháme klíčit na povrchu říčního nebo křemičitého písku při teplotě cca 22 - 25°C. Po vyklíčení semena přesadíme do propustného substrátu např. substrát pro kaktusy. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist