Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Hrách dřeňový Zázrak z Kelvedonu Balení obsahuje 30g semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Hrách dřeňový Zázrak z Kelvedonu Balení obsahuje 30g semen

Číslo výrobku:
4-0679-90257-01
Naše cena s DPH:
13 Kč
Naše cena bez DPH:
11,30 Kč
Cena v cizí měně:
0,56 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30g semen

 

 

Popis

Hrách dřeňový Zázrak z Kelvedonu (Pisum sativum) je raná odrůda, která je odolná proti suchu. Hrách je nenáročná rostlina, pěstuje se hlavně kvůli chutným plodům, které obsahují vitamíny. Z vitamínů je zde zastoupen především vitamín A, vitamíny skupiny B a v nezralých semenech i vitamín C. Obsah minerálních látek je okolo 2 - 3 %, převážně draslík, fosfor a hořčík. Nejsou v něm téměř žádné tuky (jen 1 - 2 %) ani sodík. Důležitý je rovněž vysoký podíl dusíkatých látek (20 - 25 %) a obsah 5 - 7 % hrubé vlákniny. Díky tomu je vhodným doplňkem stravy všech, kdo mají potíže se srdcem a je také vhodný v případě oslabené nervové soustavy a jiných funkčních poruch.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky 70 - 75 cm.

 

Plod

Plodem jsou rovné tupě zakončené lusky 8 - 9 cm dlouhé, které obsahují 6 - 8 velkých tmavě zelených zrn velmi sladké chuti. Technická zralost je 67 dnů od výsevu.

 

Nároky

Hrách je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Půdu je třeba přihnojovat podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy.

 

Výsev a klíčení

Výsev hrachu se provádí na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem června. Řádky jsou od sebe vzdáleny 15 - 30 cm, zrna jsou vysévána jednotlivě s odstupem 4 - 6 cm a hloubky 4 - 6 cm. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist