Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Hrách cukrový Carouby Balení obsahuje 30 g semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Hrách cukrový Carouby Balení obsahuje 30 g semen

 
 
Číslo výrobku:
2-0679-90178-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
21
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 g semen

 

Popis

Hrách cukrový (Pisum sativum) odrůda Carouby je raná odrůda s fialovými květy. Hrách je nenáročná rostlina, pěstuje se hlavně kvůli chutným plodům, které obsahují vitamíny. Z vitamínů je zde zastoupen především vitamín A, vitamíny skupiny B a v nezralých semenech i vitamín C. Obsah minerálních látek je okolo 2 - 3 %, převážně draslík, fosfor a hořčík. Nejsou v něm téměř žádné tuky (jen 1 - 2 %) ani sodík. Důležitý je rovněž vysoký podíl dusíkatých látek (20 - 25 %) a obsah 5 - 7 % hrubé vlákniny. Díky tomu je vhodným doplňkem stravy všech, kdo mají potíže se srdcem a je také vhodný v případě oslabené nervové soustavy a jiných funkčních poruch.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky cca 180 cm, zde je nutná opora (síť, tyč).

 

Plod

Plodem jsou lusky velikosti 13 - 15 cm a světle zelené barvy. Tato odrůda je vhodná pro konzumaci celých lusků i k nakládání.

 

Nároky

Hrách je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Půdu je třeba přihnojovat podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy.

 

Výsev - klíčení semen

Výsev hrachu se provádí na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem června. Řádky jsou od sebe vzdáleny min. 80 cm, zrna jsou vysévána buď jednotlivě s odstupem 8 - 12 cm a hloubky 4 - 6 cm nebo v tzv. hnízdech po 3 – 4 semenech, tato hnízda jsou v řádku od sebe vzdálena 30 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist