Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Hrách cukrový Ambrosia Balení obsahuje 20g semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Hrách cukrový Ambrosia Balení obsahuje 20g semen

Číslo výrobku:
1-0679-90177-01
Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
23
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20g semen

 

 

Popis

Hrách cukrový Ambrosia (Pisum sativum) je středně raná odrůda. Hrách je nenáročná rostlina, pěstuje se hlavně kvůli chutným plodům, které obsahují vitamíny. Z vitamínů je zde zastoupen především vitamín A, vitamíny skupiny B a v nezralých semenech i vitamín C. Obsah minerálních látek je okolo 2 - 3 %, převážně draslík, fosfor a hořčík. Nejsou v něm téměř žádné tuky (jen 1 - 2 %) ani sodík. Důležitý je rovněž vysoký podíl dusíkatých látek (20 - 25 %) a obsah 5 - 7 % hrubé vlákniny. Díky tomu je vhodným doplňkem stravy všech, kdo mají potíže se srdcem a je také vhodný v případě oslabené nervové soustavy a jiných funkčních poruch.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky cca 70 cm.

 

Plod

Plodem jsou středně velké lusky se zrnem světle zelené barvy. Lusky neobsahují pergamenovou vrstvičku, proto je vhodný pro konzumaci celých lusků i k nakládání.

 

Nároky

Hrách je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Půdu je třeba přihnojovat podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy.

 

Výsev a klíčení

Výsev hrachu se provádí na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem června. Řádky jsou od sebe vzdáleny 15 - 30 cm, zrna jsou vysévána jednotlivě s odstupem 4 – 6 cm a hloubky 4 - 6 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist