Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Černucha damašká mix barev Balení obsahuje 50 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Černucha damašká mix barev Balení obsahuje 50 semen

Černucha damašká mix barev

Černucha damašká mix barev

Naše cena s DPH:
10 Kč
Naše cena bez DPH:
8,70 Kč
Cena v cizí měně:
0,43 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 50 semen

 

Popis

Černucha damašká mix barev (Nigella damascena) – jednoletá, na pěstování nenáročná, rychle rostoucí okrasná bylina s léčivými účinky, pocházející ze Středomoří, vyznačující se velice atraktivními a nepřehlédnutelnými květy barvy červené, bílé, modré a vzpřímenou větvenou lodyhou, z níž vyrůstají 2krát až 3krát zpeřené čárkovité listy. Plodem je tobolka.

Černucha damašská je zvláště vhodná pro skupinové výsadby a  řez květů.

Semena jsou sbírána pro jejich léčivé účinky. Ve formě nálevu nebo prášku mají močopudné účinky, zmírňují nadýmání, hubí střevní parazity, uvolňují křeče hladkého svalstva aj.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstající výšky 30 až 50 cm.

 

Květ

Černucha damašská kvete od června do září nápadnými jednoduchými nebo poloplnými cca 1 až 5 cm velkými modrými, červenými a bílými květy, které jsou tvořeny z vejčitých korunních lístků.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště popřípadě polostín a spíše sušší vápenitou propustnou humózní půdu.

 

Výsev

Výsev provádíme do sadbovačů počátkem března při teplotě 15 - 20°C cca 0,5 - 1 cm pod povrch propustného substrátu. Malé sazenice vysazujeme počátkem května. Přímý výsev semen na stanoviště je možno provádět od března do června.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist