Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Banánovník Musa Velutina Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Banánovník Musa Velutina Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
43
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Musa Velutina je u nás stále více na oblibě získávající zakrslý tropický druh banánovníku, původem ze severovýchodní Indie, charakteristický zvláště svými výrazně růžovými květenstvími. Svěže zelené listy vyrůstající ze štíhlého kmenu jsou až 1 m dlouhé a 40 cm široké. Plodem jsou jedlé, na povrchu jakoby sametové narůžovělé cca 7 cm dlouhé banány, které se po dozrání samy otvírají. Banánovník je svým atraktivním vzhledem nevšední ozdobou bytů zimních zahrad i skleníků. Musa Velutina není mrazuvzdorný, ale lze jej pěstovat jako přenosnou rostlinu.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá v dospělosti výšky kolem 1,5 m.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a propustnou půdu bohatou na živiny. Nemá ráda přemokření. Nejvhodnější teplota pro pěstování je 25 °C, v zimě kolem 12 °C.

 

Výsev a klíčení

Banány klíčí v rozmezí 3 – 6 měsíců, některé druhy i déle.

Před vlastním výsevem je dobré namočit semena na 72 hodin do vlažné vody, aby semena natáhla vodu. Potom je umístíme do substrátu (volíme vzdušný, snadno propustný substrát, vhodný je i kokosový). Sázíme cca 2 cm hluboko. Po vyklíčení přesazujeme do humózní zeminy.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist