Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Gloriosa superba Lutea Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Gloriosa superba Lutea Balení obsahuje 5 semen

Gloriosa superba Lutea

Gloriosa superba Lutea

Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
10
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Gloriosa superba Lutea - exotická popínavá teplomilná rostlina z čeledi liliovitých, rostoucí z hlízy, se skvostnými květy podobnými orchideím, pocházející z afrických tropů. Na svých stoncích nese vejčité, jasně zelené lesklé zašpičatělé listy. Stonky jsou křehké, proto je vhodné rostlině zajistit oporu. Je možné ji pěstovat jako okrasnou přenosnou rostlinu, na balkoně i v bytě, v zimních zahradách, nebo jako netradiční ozdobu vstupních hal, která bude v době květu poutat pozornost celého okolí. Květy se používají též k řezu a ve váze vydrží až 10 dní.

Všechny části rostliny jsou silně jedovaté.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky až kolem 2 metrů.

 

Květ

Gloriosa Lutea kvete od června do října až 10 cm velkými exotickými netypickými žlutými květy, které mají nazpět obrácené zvlněné okvětní lístky.

 

Nároky

Rostlině vyhovuje teplejší prostředí a proto se jí dobře daří v bytě na světlém místě. Během růstu a kvetení má ráda pravidelnou zálivku. Nesmí však stát dlouhodobě ve vodě. Po odkvetení na podzim začneme zálivku omezovat, až ji zcela ukončíme.

Hlíza zatahuje. Následně ji uskladníme v chladnějším, ale bezmrazém prostředí.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 2 cm hluboko. Semena klíčíme při teplotě okolo 25 °C. Pro klíčení je vhodné použít drcené kokosové vlákno.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist