Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mrazuvzdorný banánovník Musa Sikkimensis Red Tiger Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Mrazuvzdorný banánovník Musa Sikkimensis Red Tiger Balení obsahuje 5 semen

Musa Sikkimensis Red Tiger

Musa Sikkimensis Red Tiger

 
 
Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Musa Sikkimensis Red Tiger je mrazuvzdorný, rychle rostoucí a jeden z nejodolnějších druhů banánovníků, pocházející z podhůří Himalájí, charakteristický zvláště svými sytě zelenými listy s červeným žíháním na horní straně. Spodní strana listů je zabarvena rudě po celé ploše. Díky tomuto zvláštnímu zabarvení listů dostal banánovník pojmenování „Rudý tygr“.

U nás je pěstován jako exotická okrasná rostlina, právě pro své velice netradiční a dekorativně působící listy.

Mrazuodolnost nadzemních částí rostliny je do -6 °C. Oddenky přežívají i teploty kolem -12 °C

 

Výška rostliny

Rostlina v dospělosti dorůstá výšky 3 – 5 metrů.

 

Plod

Plody banánovníku jsou tvrdé, dlouhé 11 až 15 cm a široké 4 cm. Svojí chutí připomínají meloun. Dozrávají ze zelené do hnědé barvy. Obsahují četná černá semena.

 

Nároky

Rostlinu vysaďte na chráněné slunné stanoviště s propustnou drenážovanou půdou bohatou na živiny. V létě je nutná vydatná zálivka s pravidelným přihnojením jedenkrát týdně.

Zimování - rostlinu na zimu připravíme tak, že ořežeme listy a necháme pouze hlavní stvol, který obalíme jutou nebo netkanou textilií, tak aby stvol neuhnil. Proto je potřeba zajistit rostlině dobrou drenáž. Pokud zimujeme rostlinu v květináči nejnižší teplota je -10 °C.

 

Výsev a klíčení

Banány klíčí v rozmezí 3 – 6 měsíců, některé druhy i déle. Před  výsevem namočíme semena na 72 hodin do vlažné vody. Vodu každý den vyměníme. Následně semena vyséváme do propustného substrátu (vhodné kokosové vlákno). Po vyklíčení následuje výsev do propustné zeminy. Malé rostliny se pěstují v květináčích. Po dostatečném zesílení se vysazují do volné půdy.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist