Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Petržel kořenová Olomoucká dlouhá Balení obsahuje 1000 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Petržel kořenová Olomoucká dlouhá Balení obsahuje 1000 semen

Petržel Olomoucká dlouhá

Petržel Olomoucká dlouhá

Číslo výrobku:
8-0679-90212-01
Naše cena s DPH:
14 Kč
Naše cena bez DPH:
12,17 Kč
Cena v cizí měně:
0,60 Euro
Množství:
91
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

  

Popis

Petržel kořenová Olomoucká dlouhá (Petroselinum sativum) – pozdní odrůda petržele s vegetační dobou 190 až 210 dní, vyznačující se 21 - 23 cm dlouhými kuželovitými, hustě příčně rýhovanými šedobílými kořeny se smetanově bílou, kompaktní a velmi aromatickou dužinou. Díky odolnosti proti rzivosti kořenů a skladovacím chorobám je velmi dobře skladovatelná.

Pro svoji nasládlou specifickou chuť je vhodnou přísadou do omáček, polévek aj.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a středně těžké až lehčí dostatečně hluboké sušší půdy bohaté na humus. Kvalitnějších kořenů dosáhneme pěstováním v hrůbcích. Nesnáší čerstvé organické hnojení.

 

Výsev a klíčení

Petržel vyséváme do sponu 30x5 cm co nejdříve na jaře (březen – duben), aby měla dostatek zimní vláhy.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist