Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Petržel kořenová Hanácká Balení obsahuje 1000 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Petržel kořenová Hanácká Balení obsahuje 1000 semen

Petržel Hanácká

Petržel Hanácká

Číslo výrobku:
0-0679-90099-01
Naše cena s DPH:
16 Kč
Naše cena bez DPH:
13,91 Kč
Cena v cizí měně:
0,69 Euro
Množství:
37
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

 

 

Popis

Petržel kořenová Hanácká (Petroselinum sativum) – pozdní odrůda petržele s vegetační dobou přibližně 190 dní, určená pro podzimní sklizně bez natě, vyznačující se středně dlouhými (14 - 17 cm) kuželovitými kořeny s hladkým krémově bílým povrchem. Dužina je bílá, kompaktní, křehká a velmi aromatická.

Petržel je vhodná k přímému zpracování a díky vysoké odolnosti vůči chorobám (rzivost kořenových hlav a jiné skladovací choroby) i na skladování.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a středně těžké až lehčí dostatečně hluboké vlhké půdy bohaté na humus. Kvalitnějších kořenů dosáhneme pěstováním v hrůbcích. Nesnáší čerstvé organické hnojení.

 

Výsev a klíčení

Petržel vyséváme do řádků vzdálených od sebe 25 - 30 cm co nejdříve na jaře (březen – duben), aby měla dostatek zimní vláhy.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist