Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ředkvička Viola Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ředkvička Viola Balení obsahuje 200 semen

Viola

Viola

Číslo výrobku:
1-0679-90102-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
27
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Ředkvička Viola (Raphanus sativus) – středně raná odrůda, určená pro jarní a podzimní pěstování, vyznačující se kulatými, krásně temně červenými až fialovými bulvičkami s jemnou bílou dužinou a velice lahodnou chutí. Ředkvičky jsou oblíbenou zeleninou pro velký obsah vitamínů a minerálů, vhodné k přímé konzumaci, na přízdobu pokrmů, do pomazánek, nebo do čerstvých zeleninových salátů. Jejich pěstování je velmi snadné i pro začínající pěstitele. Odrůda je odolná proti praskání bulviček, houbovatění a vybíhání do květu i při letním pěstování. Vegetační doba od výsevu je přibližně 35 - 40 dní.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a lehčí kyprou půdu bohatou na humus a živiny. Před výsevem je vhodné půdu prokypřit a obohatit kompostem, který půdu zlehčí a pomůže k jejímu zahřívání pomocí mikroorganizmů v něm obsažených.

 

Výsev a klíčení

Výsev do volné půdy lze provádět v březnu až srpnu. Do pařenišť a skleníků již v lednu až březnu. Vyséváme do řádků cca 10 – 15 cm od sebe. Vzdálenost v řádku 3 - 5 cm. Půda by měla být mírně vlhká.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist