Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Majoránka zahradní - Organum majorana Balení obsahuje cca 500 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Majoránka zahradní - Organum majorana Balení obsahuje cca 500 semen

Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
24
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje cca 500 semen

 

 

Popis

Majoránka zahradní (Organum majorana) je jednoletá bylina, která nesnáší mráz. Majoránku můžete pěstovat jak v truhlíku tak i na záhonku na zahradě. Nejúspěšnější je pěstování s předpěstovaných sazenic. Sklizeň natě probíhá před rozkvětem poupat. Nať sklízíme vždy brzy ráno nebo večer z důvodu zachování aromatických silic. Rostliny ostříhejte tak aby zbytek stonků, který zůstává na záhoně měl délku minimálně 5 cm. Takto se dočkáte druhé sklizně. Nastříhané rostliny svažte do kytic a sušte poupětem dolů, ve stínu s dostatečným přístupem vzduchu. Jakmile je majoránka dostatečně suchá, lístky odrhněte a dejte do tmavé nádoby. Takto dosáhnete maximální kvality usušených rostlin.

 

Léčivé účinky

Majoránku oceníte v kuchyni, ale i jako léčivou bylinu. Má blahodárné účinky na nervovou soustavu, odstraňuje bušení srdce a nespavost. Dále se užívá při angíně, bronchytidě, na žaludek a při nachlazení. Majoránku používejte čerstvou i usušenou.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje slunné stanoviště a dostatečně vlhkou půdu.

 

Klíčení

Semena vyséváme v březnu až dubnu do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch substrátu. Klíčíme při teplotě okolo 20 °C. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů vždy po 3 - 5 malých rostlinkách. Při výsadbě na záhon v druhé polovině května vysazujte do sponu 15 x 20 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist