Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Etlingera Venusta - Malajská růže Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Etlingera Venusta - Malajská růže Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
38
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Etlingera Venusta (Malajská růže, neboli červený zázvor) je velmi pěkná vzácná trvalka jejíž neobyčejně atraktivní, jakoby porcelánové květy na vysokých stoncích zdánlivě připomínající květ růže, se používají k prodeji řezaných dlouhotrvajících květin. V našich klimatických podmínkách je pěstována jako květem okrasná pokojová rostlina a jistě netradiční a velice atraktivní ozdoba interiérů, zimních zahrad a skleníků. Mrazuvzdornost do -5 °C.

 

Výška rostliny

Ve svojí domovině rostlina dorůstá výšky 1,2 až 1,8m.

 

Květ

Etlingera Venusta kvete od ledna do května velice nápadnými květy, skládajícími se z jasně růžových a bílých okvětních lístků. Každá rostlina má zpravidla tři kvetoucí stonky.

 

Nároky

Na pěstování nenáročná pokojová rostlina. Má ráda slunné stanoviště až polostín a dobře propustnou vlhkou půdu bohatou na živiny. Nejlépe jí vyhovují běžné pokojové teploty kolem 18 – 20 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena namočíme předem na 24 až 48 hodin do vlažné vody. Po té je vyséváme cca 1 cm pod povrch drceného kokosového vlákna, které udržujeme stále vlhké a necháme klíčit nejlépe při teplotě 25 – 28 °C po dobu asi 4 až 6 týdnů.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist