Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Clitoria Ternatea Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Clitoria Ternatea Balení obsahuje 5 semen

Clitoria Ternatea

Clitoria Ternatea

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Clitoria Ternatea – rychle rostoucí popínavá tropická vytrvalá bylina z čeledi bobovitých, pocházející z jižní a jihovýchodní Asie. V našich podmínkách není mrazuvzdorná, lze ji tedy celoročně pěstovat jako pokojovou rostlinu, ve skleníku, zimní zahradě, nebo jako přenosnou balkonovou rostlinu. Je zvláště okrasná svými hojně kvetoucími nápadnými nebesky až tmavě modrými květy netradičního tvaru, z nichž se následně po odkvětu vyvíjejí 5 – 12 cm dlouhé lehce chlupaté lusky obsahující 6 až 10 semen.

Zpeřené listy jsou 6 - 17 cm dlouhé, vlastní lístky mají obvejčitý tvar délky 2 – 7 cm a široký 1 – 4 cm.

Clitoria Ternatea je využívána v asijské medicíně proti překyselení trávicího traktu, jako tonikum, diuretikum a při chronické bronchitidě. Její semena mají projímavý účinek.

 

Výška rostliny

Lodyhy rostliny dorůstají délky až 3 m.

 

Květ 

Clitoria Ternatea bohatě kvete od března do května cca 4 cm dlouhými nálevkovitými nebesky až tmavě modrými květy s bílým středem, tvořenými různě velkými a různě tvarovanými okvětními lístky.

Květy vyrůstající v paždí listů připomínají svým tvarem ženské přirození.

 

Nároky

Teplomilná rostlina, má ráda slunné stanoviště, vyšší vlhkost a celoroční teploty nejlépe kolem 15 – 24 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena namočíme přes noc do vlažné vody. Po té je vysazujeme pod povrch kvalitního substrátu a klíčíme nejlépe při teplotě 20 – 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist