Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Morus Alba - Morušovník bílý Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Morus Alba - Morušovník bílý Balení obsahuje 20 semen

Morušovník Morus Alba

Morušovník Morus Alba

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Morus alba (moruše bílá) původem z Číny a Koreji je opadavý ovocný teplomilný strom, nebo keř s širokou kulatou korunou, porostlý 6 – 15 cm dlouhými srdčitými na líci lesklými listy s pilovitým okrajem, kvetoucí v květnu až červnu. Z nenápadných květů, kterými jsou zde samosprašné jehnědy se pak vyvíjejí jedlé sladké plody bílozelené až bílé barvy, tzv. moruše.

Morus alba je v našich podmínkách oblíbeným okrasným i ovocným stromem, jehož květy jsou atraktivní pro včely a plody s antibiotickými vlastnostmi jsou oblíbeným léčivem podporujícím trávení. Lze z nich připravovat šťávy, sirupy, kompoty a známé je též víno.

 

Výška rostliny

Strom, nebo keř dorůstající výšky až 20 m.

 

Plod

Plodem jsou bílé až bílozelené, nebo růžové válcovité moruše hroznovitého tvaru připomínající ostružinu 1 - 2,5 cm dlouhé.

 

Nároky

Rostlina má ráda teplé slunné stanoviště a mírně kyselou až alkalickou mírně vlhkou propustnou půdu. Je plně mrazuvzdorná až do -35 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena na několik hodin namočte. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C. Vlastnímu klíčení může předcházet stratifikace semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist