Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Echinacea Purpurea - Třapatka nachová Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Echinacea Purpurea - Třapatka nachová Balení obsahuje 30 semen

Echinacea Purpurea - Třapatka nachová

Echinacea Purpurea - Třapatka nachová

 
 
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Třapatka nachová (Echinacea Purpurea) z čeledi astrovitých, původně pocházející ze Severní Ameriky je okrasná, svými květy velice nápadná, až 1 m vysoká vytrvalá bylina, všeobecně známá pro své léčivé účinky posilňující imunitu. Echinacea Purpurea kvete v červenci až září květními úbory s okvětními lístky nachové barvy a oranžovohnědým středem. Lodyha rostliny je přímá, drsně chlupatá, z ní vyrůstající sytě zelené řapíkaté listy jsou kopinatě vejčité drsně chlupaté. Tato na pěstování nenáročná rostlina je vhodná do trvalkových výsadeb i k řezu.

 

Léčivé účinky

K léčivým účelům je využíván jak kořen rostliny, tak i květ a list. Tyto části rostliny obsahují estery mastných kyselin, polysacharidy, seskviterpenické alkoholy, dihydroxinardol, silice, třísloviny a další látky. Droga výrazně posiluje funkci imunitního systému, má značné desinfekční účinky (pomáhá likvidovat mnoho druhů virů, bakterií, prvoků i hub), tlumí vnímání bolesti, působí jako afrodisiakum a předmětem zkoumání je i její potenciální protinádorové působení. Vnitřně se užívá v případech, kdy je třeba zvýšit obranyschopnost organismu, např. v období chřipek nebo nachlazení, a ke stejnému účelu ji lze použít i preventivně. Zevně se aplikuje na nejrůznější poranění, spáleniny, ekzémy, opary aj.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a propustnou hlinitopísčitou půdu. Plná mrazuvzdornost až do -35 °C.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Povrch musí být vždy odvětráván. Vlhkost zajišťujte rosením. Klíčení probíhá při teplotě 20 – 25 °C. Malé rostlinky vysaďte do sadbovačů, po zesílení na slunné stanoviště na zahradu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist