Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli Trinidad Scorpion Red Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli Trinidad Scorpion Red Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
31 Kč
Naše cena bez DPH:
26,96 Kč
Cena v cizí měně:
1,34 Euro
Množství:
7
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Chilli paprička „Trinidad Scorpion Red“ (Capsicum chinense) se vyznačuje plody velmi netradičního tvaru s ovocnou příchutí, dosahujících pálivosti 800 000 – 1 000 000 SHU, čímž se řadí k nejpálivějším odrůdám chilli. Papričky lze použít jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na ochucení pikantních pokrmů, zvláště omáček, gulášů, polévek apod. Je třeba dát pozor na dávkování.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se okolo 100cm.

 

Plod

Plodem jsou zvrásněné zašpičatělé lusky s tenkou slupkou, některé jakoby s ocasem štíra, o velikosti přibližně 5x3 cm, dozrávající do jasně červené barvy. Doba zrání je přibližně 80 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C.Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení u této chilli papriky může trvat i déle než měsíc. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist