Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cycas Revoluta - Cykas Japonský Balení obsahuje 1 semeno | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cycas Revoluta - Cykas Japonský Balení obsahuje 1 semeno

Semena Cycas Revoluta - Cykas Japonský

Semena Cycas Revoluta - Cykas Japonský

 
 
Naše cena s DPH:
25 Kč
Naše cena bez DPH:
21,74 Kč
Cena v cizí měně:
1,08 Euro
Množství:
60
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 semeno

 

Popis

Cycas Revoluta (Cykas Japonský) původně pochází, jak sám název napovídá, z Japonska. Patří k nejkrásnějším z odrůd cykasů a dnes je díky své oblíbenosti pěstován po celém světě. Tato dlouhověká rostlina s nízkým dekorativním kmínkem a velice okrasná svými tmavými tuhými hřebenovitými listy je velmi podobná palmám, avšak nepatří do nich. Jde o živoucí fosílii z dob před několika miliony let, která díky neobyčejně atraktivnímu a exotickému vzhledu bude ozdobou zimních zahrad a interiérů. V létě jí prospívá letnění na zahradě či na balkóně.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky 0,5 až 2 m. Ve volné přírodě až 3 m.

 

Nároky

Důležitou podmínkou pro pěstování cykasů je prodyšná půda, kterou voda proteče. Substrát je tedy třeba namíchat s kaménky či jiným hrubým materiálem. Škodí jim přílišné vlhko, nesnášejí mokro a chlad současně, což značí omezení zálivky na minimum při chladnějším zimování. V letním období prospívá letnění na zahradě v polostínu. Zálivka u cykasů pouze shora, kde má rostlina korálové kořeny kterými přijímá vodu. Malé rostliny přesazujeme dle potřeby, dospělé jednou za 2 roky. Substrát by se měl skládat z 2 dílů rašeliny a po jednom díle země ze zahrádky a hrubého písku.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 48 hodin do vlažné vody. Následně vyséváme na povrch propustného substrátu tak, že semeno zatlačíte podélně do dvou třetin do substrátu (pro klíčení je vhodné drcené kokosové vlákno).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist