Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mirabilis Jalapa Nocenka žlutá Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Mirabilis Jalapa Nocenka žlutá Balení obsahuje 20 semen

Nocenka žlutá

Nocenka žlutá

 
 
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
43
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Mirabilis Jalapa „Nocenka žlutá“ pocházející z jižní Ameriky je košatý, sytě zelený a hustě olistěný keřík se stovkami intenzivně a příjemně vonících květů, otvírajících se v pozdním odpoledni a kvetoucích po celou noc až do rána, vyznačující se hned dvěma zajímavostmi. Na jedné rostlině může vykvétat více barev květů např. celé žluté a celé červené a druhou zvláštností je slabě fosforeskující pohlavní ústrojí v každém květu. Nocenka je vhodná k výsadbě na záhony i k lemování chodníků. Roste poměrně rychle a v krátké době je z ní statný keřík obsypaný květy.

 

Výška rostliny

Rostlina může dorůstat výšky od 50 až do 120 cm.

 

Květ

Nocenka kvete od července do prvních mrazíků žlutými zvonkovitými květy s nálevkovitou korunou o průměru přibližně 3 - 4 cm. Ve dne zůstávají květy rozvinuté jen za deštivého počasí, nebo začátkem podzimu, kdy klesá intenzita světla.

 

Nároky

Rostlina vytváří podzemní hlízu, která není mrazuvzdorná. Na zimu je nutné ji vyrýt a uskladnit v bezmrazé místnosti a z jara vysadit podobně jako např. jiřiny. Nicméně toto nedoporučuji. Rostliny ze semen rostou rychleji, jsou mohutnější a celkově vitálnější. Nejlépe se jim bude dařit v hlubokých hlinitých půdách na slunném stanovišti.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme v březnu až květnu do hnízd po dvou až třech semenech cca 2 cm hluboko ve vzdálenosti 50 cm od sebe, na slunné stanoviště.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist