Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Yucca Glauca Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Yucca Glauca Balení obsahuje 8 semen

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

Popis

Yucca glauca, neboli „juka sivá“ je svojí mrazuvzdorností až do  – 37 stupňů celsia vůbec nejmrazuvzdornější stromová juka. Místem jejího původního výskytu je středozápad USA a Kanada. U nás je pěstována jako stálezelená dekorativní exotická rostlina. Tvoří hustou růžici vzpřímených tenkých tvrdých nazelenale šedých  listů, které jsou po okrajích ostré.

 

Výška rostliny

Roste poměrně pomalu a dorůstá do výšky kolem 1,5 -  2 m. Průměr růžice listů může být až kolem 120 cm. Délka listů je přibližně 50 cm.

 

Květ

Kvete bílými květy, které jsou uspořádány ve tvaru laty. Květenství je dlouhé asi 60 cm.

 

Nároky

Půda na stanovišti, do které juku sázíme, musí být propustná, dobře odvodněná. Vyhovuje jí umístění na plném slunci. Rostlinu na zimu chráníme krytem např. netkanou textilií. Její mrazuvzdornost je až do – 37 stupňů celsia, ale to pouze za velmi suchých podmínek.

 

Výsev a klíčení

Semena necháme klíčit na povrchu říčního nebo křemičitého písku. Po vyklíčení semena přesadíme do propustného substrátu např. substrát pro kaktusy. Po zesílení rostliny cca. třetím rokem vysadíme na chráněné stanoviště.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist