Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Plumeria Frangipani Top Angel Balení obsahuje 3 semena | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Plumeria Frangipani Top Angel Balení obsahuje 3 semena

Top Angel

Top Angel

Naše cena s DPH:
33 Kč
Naše cena bez DPH:
28,70 Kč
Cena v cizí měně:
1,42 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3 semena

 

Popis

Plumeria (obecný název Frangipani) jsou neuvěřitelně krásné kvetoucí dekorativní rostliny z čeledi Apocynaceae původně pocházející z tropů a subtropů střední a jižní Ameriky, vhodné v našich klimatických podmínkách k pěstování v interiérech, zimních zahradách a sklenících.

Plumeria je stálezelený keř nenáročný na pěstování se silnými sukulentními výhonky. Větve jsou spíše měkké s chomáčem dlouhých vejčitých lesklých tuhých listů s výraznými žilkami a dlouhými řapíky rostoucími na špičce. Květy se tvoří pouze na mladých větvích, proto je rostlinu možné prořezat pouze na konci kvetení.

Ve svojí domovině je Plumeria pěstována jako okrasný strom, velice populární v parcích, s nádhernými vonnými květy různých pastelových barev (krémová, žlutá, oranžová, červená, nebo růžová) a velikostí, kvetoucí převážně v létě. Každá barva květů má svoji vlastní jedinečnou vůni. Může připomínat vůni citrusů, broskví, jasmínu aj. Květy plumerií nejvíce voní v noci.

Minimální teplota pro pěstování plumerií je +12 °C.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá ve svojí domovině výšky až 5 metrů. V našich domácích podmínkách kolem 2 m.

 

Květ

Plumeria Frangipani Top Angel kvete obvykle od června do srpna krásně sladce vonícími voskovými zajímavě zbarvenými žluto růžovými květy se sytě červeným žíháním uprostřed shromážděnými do košovitých květenství po 15 - 20 kusech. Pětičetné květy jsou v průměru velké přibližně 5 cm.

 

Nároky

Rostlina má ráda plné slunce, nebo polostín, v letním období potřebuje hojnou zálivku, substrát nesmí vysychat. Vhodné je přihnojování hnojivem s vyšším obsahem fosforu a draslíku. Od podzimu do raného jara se zálivka podstatně omezuje. V zimním období by teplota neměla klesnout pod 12 °C.

Přesazujeme každoročně na jaře v období  března až dubna. Zemina musí být výživná, směs humózní zeminy s příměsí písku. Vhodná je drenážní vrstva na dně květináče.

 

Výsev a klíčení

Klíčení semen provádíme pod sklem. Semeno položíme na povrch substrátu, nebo zapíchneme špičkou do substrátu cca do 1/3 semene. Vlhkost udržujeme rosením. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C. Přesazujeme po narostení dvou pravých lístků.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist