Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Yucca rigida Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Yucca rigida Balení obsahuje 8 semen

Yucca Rigida

Yucca Rigida

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Yucca rigida je vzácná a jako solitera velmi atraktivní stromová juka, která má svůj původ v jihovýchodních státech USA a v horských oblastech Mexika, kde roste divoce až do výšky 1800 m n. m. U nás je pěstována jako velice atraktivní okrasná exotická rostlina. Svým vzhledem připomíná palmu a také se mezi nepravé palmy řadí. Vytváří až třikrát rozvětvenou korunu, kterou tvoří růžice úzkých tuhých zelených listů se stříbřitým nádechem. Je mrazuvzdorná. Odolává teplotám až do -18 °C. Za suchých podmínek se uvádějí i nižší teploty, až kolem -23 °C. 

 

Výška rostliny

Yucca ridiga dorůstá do výšky přibližně 4 – 5 metrů, listy bývají dlouhé 30 – 70 cm a široké kolem 2 cm.

 

Květ

Kvete bílými květy.

 

Nároky

Slunné stanoviště, půda propustná, dobře odvodněná drenážovaná. Rostliny na zimu chráníme krytem např. juta, netkaná textilie a pod. Mrazuodolnost -18 °C, za suchých podmínek i -23 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Následně vyséváme pod sklo na povrch substrátu. Semena můžete do poloviny zapíchnout do substrátu. Vlhkost zajišťujte rosením, klíčíme při teplotě okolo 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist