Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Alcea rosea - topolovka - plnokvětá směs Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Alcea rosea - topolovka - plnokvětá směs Balení obsahuje 30 semen

Alcea Rosea - Topolovka

Alcea Rosea - Topolovka

 
 
Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

Popis

Alcea rosea – topolovka, neboli proskurník je dvouletá, nebo i víceletá vzpřímená okrasná rostlina pocházející původně z Orientu, vynikající pro solitérní i skupinové výsadby. Vyznačuje se zvláště atraktivními pestrobarevnými květenstvími a okrouhlými laločnatými vrásčitými listy vyrůstajícími ze vzpřímené plstnaté, později chlupaté lodyhy. Doba květu konec července až září. Předpěstované rostliny, které vyséváme doma, kvetou již v březnu.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 200 – 300 cm.

 

Květ

Alcea rosea kvete hroznovitými květenstvími plných, nebo poloplných jednoduchých dlouhokvetoucích různobarevných (bílé, žluté, růžové, šarlatové, lososové, nebo fialové) velmi nápadných květů. Kvete od července do září.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín. Na půdu je nenáročná. Bude se jí dobře dařit v běžné zahradní půdě. Roste dobře i v horších půdách.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme těsně pod povrch propustného substrátu. Doporučuji použít kokosové vlákno, pro klíčení většiny rostlin je nejvhodnější.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist