Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Palma Jubaea chilensis Balení obsahuje 1 semeno | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Palma Jubaea chilensis Balení obsahuje 1 semeno

Jubaea chilensis

Jubaea chilensis

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 semeno

 

 

Popis

Jubaea Chilensis neboli Chilská palma je krásná, silnokmenná reliéfová a jediná mrazuvzdorná palma, pocházející z Chille, kde roste až do 2000 m n. m. Její mrazuvzdornost je uváděna až do -15 °C, se zimním zábalem až -20 °C i více.  Od mládí vytváří palma ztloustlý hladký kmen, ze kterého vyrůstají světle zelené až přes 1 m  dlouhé, velmi tvrdé, jakoby kožovité zpeřené listy tvořící bohatou korunu. Na dospělých rostlinách dozrávají jedlé žluté plody o velikosti švestky. Chuťově jsou podobné plodům kokosové palmy. Jubaea Chilensis je pro svoji odolnost vůči chladu stále oblíbenější ozdobou zahrad v zemích s mírným klimatem.

 

Výška rostliny

Ve svojí domovině palma dorůstá výšky až 22 m a průměru kmene až 1 m.

 

Nároky

Slunné kryté stanoviště, dobře propustná drenážovaná zem s dostatkem živin. Zimní ochrana - palma je citlivá na přemokření listového srdce, proto před příchodem pozdních dešťů, po kterých přicházejí silnější mrazy, je vhodné opatrně svázat všechny listy k sobě a rostlinu zakrýt průsvitným materiálem, například netkanou textilií.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 72 hodin do vody. Následně dejte na 6 - 8 týdnů stratifikovat do lednice. Po uplynutí této doby zasaďte do propustného substrátu. Nejvhodnější teplota pro klíčení semen je 20 až 30 °C. Semena klíčí za 1 - 12 měsíců.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist