Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 1000 x semena Datura Stramonium - Durman obecný Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 1000 x semena Datura Stramonium - Durman obecný Zvýhodněná nabídka

Datura Stramonium - Durman obecný

Datura Stramonium - Durman obecný

 
 
Naše cena s DPH:
330 Kč
Naše cena bez DPH:
286,97 Kč
Cena v cizí měně:
14,22 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

 

Popis

Datura Stramonium – Durman obecný, neboli „Panenská okurka“ je bohatě větvená jednoletá bylina původem ze severní Ameriky, rozložitého vzrůstu, s nápadnými zubatými listy. Bílé, nebo světle fialové nálevkovité květy vyrůstají v místech větvení lodyhy. Otvírají se večer, mezi devatenáctou a dvacátou hodinou. Za deště zůstávají květy zavřené. Durman je znám svými léčivými účinky, zvláště jako antiastmatikum, proti křečím při kašli, napomáhá vykašlávání a je doporučován i při Parkinsonově nemoci. K léčivým účinkům se používají listy, sbírané v době květu. Dnes už se ale pěstuje spíše než k léčivým účinkům jako okrasná letnička, která hojně kvete od června do září.

Durman je rostlina smrtelně jedovatá.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 20 až 140 cm.

 

Plod

Plodem Durmanu je tobolka s nápadnými ostny obsahující černá semena. Je to nejjedovatější část celé rostliny.

 

Nároky

Rostlina má ráda teplé slunné místo, nebo polostín. Preferuje kypré, výživné, dusíkaté půdy. Nesnáší mráz a proto je nutné rostlinu chránit, nejlépe ve skleníku, nebo v zimní zahradě.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte a dejte na 6 - 8 týdnů stratifikovat. Následně vyséváme do propustné humózní zeminy. Klíčíme při teplotě 15 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist