Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Lycium Chinese - Kustovnice čínská Balení obsahuje 40 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Lycium Chinese - Kustovnice čínská Balení obsahuje 40 semen

Lycium Chinese - Kustovnice čínská

Lycium Chinese - Kustovnice čínská

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
796
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 40 semen

 

 

Popis 

Lycium chinese "Kustovnice Čínská" pochází z Asie a v našich podmínkách je plně mrazuvzdorná. Patří mezi lilkovité rostliny. Květy jsou oboupohlavní, je samosprašná. Kustovnice je poměrně vzrůstný, opadavý, trnitý keř, který dorůstá 1 - 2,5 m, tvoří dlouhé převislé (měkčí) větve. Tento keř můžete pěstovat s jedním kmenem jako menší stromek dorůstající maximálně výšky 2,5 - 3 m vysoký.

 

Výška rostliny

Keř dorůstá výšky 1 - 2,5 m. Pokud je pěstěn s jedním kmenem, dorůstá maximálně výšky 2,5 - 3 m.

 

Plod

Plody jsou 1 - 2cm dlouhé, jasně oranžovočervené bobule. Z nutričního hlediska jsou plody kustovnice pravděpodobně nejhodnotnějším ovocem na planetě. Obsahuje 22 stopových prvků například zinek, železo, měď, vápník, selen, fosfor a germanium, které se v potravinách nachází jen velice zřídka a působí proti rakovinovým buňkám a 11 minerálů v organické formě. Je nejbohatším zdrojem karotenoidů ze všech známých rostlin na Zemi. Pomáhá uchovávat zdravou kůži, sliznice, imunitu, prostatu, ženské reprodukční orgány, srdce, cévy a oči. Chrání před škodlivým vlivem UV záření a napomáhá zhnědnutí pokožky. Plody můžete konzumovat čerstvé, různě tepelně upravené ale i sušené. Pokud plody usušíte, je třeba je skladovat v hermeticky uzavřené nádobě, vzhledem k tomu, že opět rychle vstřebávají vzdušnou vlhkost.

 

Nároky

Rostlina je na pěstování nenáročná. Vyhovuje jí teplejší, slunná poloha a kvalitní, humózní půda s dostatkem vláhy. Nicméně roste dobře i v chudých půdách.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na několik hodin do vlažné vody, následně vysévámu do propustného substrátu těsně pod povrch. Klíčíme při teplotě 15 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist