Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Delonix Regia - Ohňový strom Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Delonix Regia - Ohňový strom Balení obsahuje 5 semen

Delonix Regia - Ohňový strom

Delonix Regia - Ohňový strom

 
 
Naše cena s DPH:
25 Kč
Naše cena bez DPH:
21,74 Kč
Cena v cizí měně:
1,08 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Delonix Regia "Ohňový strom" je endemitem Madagaskaru, odkud se rozšířil pro svoji krásu do celého světa. Byl zařazen mezi top 5 nejkrásnějších stromů světa. Ve svém přirozeném prostředí dorůstá do výšky 6 - 8 m, u nás jako interierová rostlina při dobré péči 2 - 3 m. Listy tohoto stromu jsou drobné, ale složené, dvakrát zpeřené, tmavozelené, celková velikost okolo 50 cm. Květy dosahují velikosti 10 cm, jsou složeny v květenství dosahující velikosti až 50 cm. Po odkvětu se vytváří lusky dlouhé 30 - 60 cm, které obsahují velké množství semen. 

 

Výška rostliny

Ve svém přirozeném prostředí dorůstá do výšky 6 - 8 m, u nás jako interierová rostlina při dobré péči 2 - 3 m.

 

Nároky

V našich podmínkách je tato rostlina díky tepelné odolnosti vůči mrazu předurčena pro pěstování v interiéru, zimní zahradě či skleníku. V zimním období by teplota neměla klesnout pod 10°C i když krátkodobě snáší -3°C. Rostlina vyžaduje dostatek světla. V letních měsících velmi prospívá letněnění na zahradě v polostínu. Rostlina má ráda noční ochlazení. Na půdu je Delonix nenáročný, vyžaduje však dobrou drenáž. Nesnáší přemokření a toto platí obvzlásť v zimních měsících, kdy by měla být zálivka velmi mírná.  
 

Výsev a klíčení

Slupka semene je velmi tvrdá a těžko propouští vodu. Proto před vlastním klíčením semena napilujte z boku delší strany, např. pilníkem na nehty! Takto upravená semena začínají klíčit do jednoho týdne. Pokud semeno není skarifikováno, klíčení trvá podstatně déle. Pro klíčení použijte kokosové vlákno, které je ideálně vzdušné, dobře se v něm udržuje ideální vlhkost. Vlhkost substrátu by neměla být příliš vysoká, aby nedošlo k uhnití semen. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist