Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ipomoea Purpurea Grapa Ott Balení obsahuje 40 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ipomoea Purpurea Grapa Ott Balení obsahuje 40 semen

Ipomoea Purpurea Grapa Ott

Ipomoea Purpurea Grapa Ott

 
 
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
73
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 40 semen

 

Popis

Ipomoea Purpurea Grapa Ott je bujně rostoucí popínavá okrasná letnička, vhodná na pokrytí pergol, plotů, mříží, sloupů apod., dorůstající délky až 4 m. Kvete nápadnými velkými květy, které v průběhu dne mění barvu a je porostlá sytě zelenými srdčitými listy. V dobrých podmínkách tyto rostliny vyrostou až 10 cm za den a během pár týdnů vytvoří hustou kvetoucí stěnu. Celá rostlina je jedovatá.

 

Květ

Rostlina kvete od července do října nápadnými, přibližně 10 cm velkými trubkovitými květy, které v průběhu dne mění barvu z modré na světle purpurovou.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, pravidelnou zálivku, humózní zeminu a důležitá je i dostatečně velká opora dle druhu Ipomoea. Čím více slunce, tím více květů.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme v březnu až červnu na slunné stanoviště do volné půdy cca 1 – 2 cm hluboko, menší druhy Ipomoea do truhlíků.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist