Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev Hokkaido orange Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev Hokkaido orange Balení obsahuje 7 semen

Tykev Hokkaido orange

Tykev Hokkaido orange

 
 
Číslo výrobku:
0-0679-90170-01
Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

  

Popis

Dýně Hokkaido Orange (Cucurbita) je výbornou a nutričně velmi cennou odrůdou. V poslední době se tato japonská dýně v našich domácnostech stává hitem. Plody se vyznačují sytou sladkou chutí. Velmi pomáhá při detoxikaci organismu a je bohatá na vitamíny (C, A, E) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík, zinek). Tento druh dýně není nutné loupat. Slupka obsahující velké množství vitamínů lehce změkne. V kuchyni má dýně Hokkaido široké použití. Lze ji zapékat, dusit s cibulí, nebo jinou zeleninou, smažit, odšťavňovat, nebo mixovat. Je zvláště vhodná pro malé děti do pyré a polévek. Také je vhodná k zamražování a v zimě určitě oceníte její chuť v omáčkách nebo polévkách. Kromě kulinářského využití jsou plody této dýně vhodné k vyřezávání a dekoraci. Dýně je vhodné sklízet, když zasychá stopka. Jsou velmi dobře skladovatelné a ve sklepě vydrží bez větších problémů až do února.

 

Plod

Plody jsou velmi atraktivní, jasně oranžové barvy, ploše kulovitého tvaru o průměru 20 – 25 cm. Předností těchto plodů je vysoký podíl dužiny oproti semeníku.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května do hnízd po 2 až 3 semenech. Vzdálenost hnízd by měla být cca 1,5 m. Při předpěstování sazenic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist