Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice Palma Phoenix canariensis Sazenice 1-2 první listy | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice Palma Phoenix canariensis Sazenice 1-2 první listy

Číslo výrobku:
3-0679-00536
Naše cena s DPH:
25 Kč
Naše cena bez DPH:
21,74 Kč
Cena v cizí měně:
1,08 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Sazenice 1 - 2 první listy

 

 

Popis

Phoenix canariensis (Datlovník kanárský) pocházejícíz Kanárských ostrovů je velice oblíbená, nenáročná, krásná, teplomilná palma vhodná do interiérů a zimních zahrad. Má velké zpeřené tmavě zelené listy uspořádané na vrcholu nevětveného kmene s pozůstatky řapíků.

 

Výška rostliny

Ve své domovině dosahuje výšky až 20 metrů.

 

Květ a plod

Datlovník kanárský je dvoudomý, kvete od března do června, samičí květenství jsou až dva metry dlouhé a mění se na oválné žluté či oranžové plody.

 

Nároky

Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Umístění rostliny by mělo být na světlém místě. V letním období má ráda tato palma letnění v zahradě v polostínu s dostatečnou zálivkou s přihnojením 1x za 14 dní. Vhodné hnojivo je např. Kristalon Start. Nejlépe se jí daří při teplotě okolo 20°C. Není mrazuvzdorná, snese bez poškození -5°C, v zimním období by se teplota měla pohybovat okolo 10°C, ale díky své odolnosti snese i celoroční pobyt v bytě.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist