Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Jahodník Fragoo Deep Rose Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Jahodník Fragoo Deep Rose Balení obsahuje 30 semen

Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
4
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

Popis

Fragaria ananassa Fragoo Deep Rose je převislý stále plodící jahodník, který se hodí do truhlíků a závěsných květináčů, kde vytváří dlouhé, převislé šlahouny nesoucí plody. V záhonu roste bujněji. Kvete sytě růžovými dekorativními květy, které se mění na středně velké (3 – 4 cm) plody, které jsou výjmečné svou lahodnou chutí. Plodí od května do prvních mrazů.

 

Květ a plod

Kvete sytě růžovými květy, které se mění na aromatické velice chutné plody. Plodí od května do prvních mrazů.

 

Nároky

Prospívá na osluněném stanovišti v dobré zahradní zemině nebo substrátu. Při pěstování v nádobách je důležitá pravidelná zálivka a přihnojování např. Kristalon plod a květ, nebo granulovaný hnůj.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme v lednu až únoru na povrch propustného substrátu pod sklo.Jako substrát vřele doporučuji užití drceného, lisovaného kokosového vlákna, které je běžně dostupné v zahrádkářských potřebách. Pro běžné klíčení většiny semen je nejlepší. Semena na 24 hodin namočte do vlažné vody a následně vysejte na povrch substrátu pod sklo. Vlhkost zajišťujte rosením. Klíčení trvá 3-6 týdnů. Teplota by neměla klesnout pod 20°C. Po narostení cca. 5 lístků rostliny přesaďte do propustného výživného substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist