Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Gloriosa Superba – Glorióza vznešená Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Gloriosa Superba – Glorióza vznešená Balení obsahuje 5 semen

Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
25
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Gloriosa Superba – Glorióza vznešená je exotická popínavá teplomilná rostlina z čeledi liliovitých, rostoucí z hlízy, se skvostnými květy podobnými orchideím, pocházející z afrických tropů. Na svých stoncích nese vejčité, jasně zelené zašpičatělé listy. Stonky jsou křehké, proto je vhodné rostlině zajistit oporu. Je možné ji pěstovat jako okrasnou přenosnou rostlinu, na balkoně i v bytě, v zimních zahradách, nebo jako netradiční ozdobu vstupních hal, která bude v době květu poutat pozornost celého okolí. Květy se používají též k řezu.

Všechny části rostliny jsou silně jedovaté.

 

Výška rostliny

V ideálních podmínkách rostlina dorůstá výšky až 3 m.

 

Květ

Gloriosa Superba kvete od června do října až 10 cm velkými exotickými netypickými žluto-oranžovočervenými květy, které mají nazpět obrácené zvlněné okvětní lístky, které jsou červené a u základů žluté.

 

Nároky

Rostlině vyhovuje  teplejší prostředí a proto se jí dobře daří v bytě na světlém místě. Během růstu a kvetení má ráda pravidelnou zálivku. Nesmí však stát dlouhodobě ve vodě. Po odkvetení na podzim začneme zálivku omezovat, až ji zcela ukončíme.

Hlíza zatahuje. Následně ji uskladníme v chladnějším, ale bezmrazém prostředí.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 2 cm hluboko. Semena klíčíme při teplotě okolo 25 °C. Pro klíčení je vhodné použít drcené kokosové vlákno.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist