Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Anonna muricata - Anona ostnitá Balení obsahuje 3 semena | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Anonna muricata - Anona ostnitá Balení obsahuje 3 semena

Anonna muricata - Anona ostnitá

Anonna muricata - Anona ostnitá

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
1497
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3 semena

 

 

Popis

Anonna muricata (Anona ostnitá) neboli „Láhevník" pocházející ze severu Jižní Ameriky je tropický, stálezelený, bohatě větvený ovocný strom, známý především pro své výtečné jedlé plody, které tvarem připomínají zelenou šišku a svojí chutí jahody a banán v jednom. Jeho mladé větve jsou chlupaté, listy oválné, leskle zelené, dlouhé 8 – 16 cm a široké 3 – 7 cm. Kůra stromu je hnědá hladká u starších rostlin vrásčitá.

Na jaře Anonna muricata vykvétá oboupohlavnými cca 5 cm velkými třílaločnými květy žlutavé barvy vyrůstajícími po dvou přímo na kmeni a kvete pak přibližně 6 týdnů.

V našich podmínkách je Láhevník pěstován jako pokojová nebo přenosná listem okrasná rostlina. Jeho plody jsou považovány za jedny z nejchutnějších a nejluxusnějších, jsou vhodné jak k přímé konzumaci, tak i na přípravu zmrzlin, mléčných koktejlů, sirupů apod.

V posledních letech se tato rostlina čím dál více propaguje pro své protirakovinné účinky, zlepšuje imunitu, snižuje hladinu krevního cukru, reguluje hladinu cholesterolu, působí proti bolestím a křečím, výrazně zpomaluje stárnutí buněk a celkově zlepšuje vitalitu organismu. Rostlina obsahuje v semenech neurotoxin annonacin, stejně jako všechny ostatní druhy, ale na rozdíl od ostatních druhů by je neměla obsahovat v listech, proto se z rostliny užívají k léčbě i listy. 

 

Výška rostliny

Strom dorůstající ve svojí domovině výšky až 15 metrů. 

 

Plod

Pichlavé plody vejčitého tvaru s bílou, šťavnatou, aromatickou dužinou sladkokyselé chuti, obsahující černá semena, mohou dorůstat délky až 30 cm. Dozrávají ze zelené až do žlutozelené, nebo hnědé barvy. 

 

Nároky

Rostlina vyžaduje celoročně vysokou teplotu nad 17 °C a co nejvíce světla. Ideální je celoroční pěstování v tropickém skleníku, zimní zahradě, nebo doma u velkého okna směřujícího na jih. Lze ji pěstovat od konce května do začátku září venku a přes zimní období rostlinu uchovat v bytě na světlém místě. 

 

Výsev a klíčení

Semena namočte do vlažné vody na 24 hodin. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist